Van De Gouden Graal

DUAL PURPOSE GOLDEN RETRIEVERS

 

HOE HET ALLEMAAL IS BEGONNEN 

Home

 

 

 

 

 

 

Onze Goldens

Info Nesten

Nieuws

Jacht

Links

 

Na lang overleg werd in 1993 de beslissing genomen dat we een hond in huis zouden nemen. Het moest een rashond zijn met stamboom. Hij moest een zacht karakter hebben, mocht niet agressief tegenover vreemden zijn, moest intelligent en gemakkelijk op te voeden zijn. Wat op dat moment aan de eisen voldeed was de labrador. Maar voor ons ontbrak er nog iets. Tot we opeens in contact kwamen met de Golden Retriever, dat deed de vonk overslaan en dat was het ras dat we zouden nemen. Er is dan contact opgenomen met de pupbemiddeling van de BRC. .Er bleek slechts één kennel te zijn op dat ogenblik waar een nest was met 6 reuen en 3 teefjes er was slechts nog maar één reutje vrij. Na een bezoekje werd al gauw besloten om dit reutje te nemen. Zijn naam Robby van Artesendal.

Graag wilden we ook eens meedoen aan een show en besloten daarom Robby in te schrijven op de BRC clubshow met als resultaat 3 veel belovend. Door dit eerste succes werd al gauw besloten om verder te showen. En in 1994 werd Robby Jeugd Kampioen van Luxemburg. Datzelfde jaar kwam er een tweede reu Spencer van ‘t Bergdal . In 1995 een eerste teefje Thorka Van Artesendal en het verlangen om zelf Goldens te fokken. We hebben toen een kennelnaam aangevraagd, zodat er eind 1995 gestart werd met de naam VAN DE GOUDEN GRAAL

In 1995 werd ik door het bestuur van de toenmalige FGR (vereniging van fokkers) gevraagd om mee de vzw Golden Retriever Club Belgium op te richten. Sindsdien ben ik commissielid in de fokcommissie en in 1997 werd ik verkozen tot bestuurslid waar ik momenteel de functie van penningmeester vervul.

In 1996 importeerden we vanuit Engeland Xanthos Fair Dinkum(Tiff) van Mrs. Heather Morss.

Op 2 maart 1998 werd er een eerste nestje geboren door Ch. J. Lux Thorka Van Artesendal X Stanroph Sea Cadet 5 reutjes en 6 teven. Hieruit hielden wij twee teefjes Xemara van de Gouden Graal en Xarena Van De Gouden Graal welke op 27 03 99 net als haar moeder Jeugd Kampioen van Luxemburg werd.

Op 16 augustus 1998 werd een tweede nestje geboren. Xanthos Fair Dinkum X Ch. J. Lux Robby Van Artesendal. Er waren 3 reutjes en 7 teefjes. Hieruit hielden wij Xandra Van De Gouden Graal.

Op 25 januari 1999 heeft Thorka Van Artesendal haar tweede nest gegeven met Stanroph Sea Cadet.

In 1999 hebben wij een oude hoeve gekocht met een terrein van meer dan 1 Ha. We zijn hier naar toe verhuisd op 20-12-1999

Na 20 jaar heb ik besloten om uit het bestuur van de GRCB te stappen. Ik ben wel verder bezig met goldens, zowel show als werk blijft me interesseren, sporadisch fokken we een nestje.

Armand en Greta

 
 
 
© 2014 Van De Gouden Graal  Golden Retriever • design by Armand De Roover